Moord op Sjang Zegers in Venray.                   

tekst in blauw geeft links aan naar onderliggende bladzijden


Dit berichtje is op deze site geplaatst, daar in de kwartierstaten van Joop Geijsen uit Meerssen en mij, er relaties zijn met het slachtoffer van deze moord.
Het is o.a. samengesteld uit knipsels, waarschijnlijk uit het Dagblad voor Noord-Limburg en Grens en Maas, verkregen van voorschreven Joop Geijsen .

Op 10 december 1976 is Sjang Zegers op de binnenplaats tussen zijn woning en smederij in de Schoolstraat te Venraij dood aangetroffen. Hij werd met drie messteken om het leven gebracht, zoals later bleek door een 20-jarige dorpsgenoot. Met zijn dood verdween ook een stukje Venrayse historie. De smidse met ijzerwinkel was al meerdere generaties in familiebezit. De ongehuwde Sjang en zijn ongehuwde zuster Anna hadden na het overlijden van hun vader Bert "Braoi" de smidse overgenomen. Anna was zes jaar voor Sjang overleden waardoor hij op hoge leeftijd de zaak en de smede alleen verder voerde. Het was een zeer typische ijzerwinkel, een winkel waar nooit een jaarlijkse opruiming was gehouden en waar alleen de Zegers het overzicht hadden en vrijwel alles te verkrijgen was.

Op de volgende foto's ziet u enkele opnames van de smederij uit het begin van de jaren zeventig gemaakt door Joop Geijsen. Door op een foto te klikken wordt deze vergroot.